Hjertepromenaden

– Byen rundt på én time

Ser du på Midtbyen fra oven, ser du at den faktisk ligner et hjerte – omslynget av Nidelva og kanalen.

Beskrivelse

Hjertepromenaden omfavner bokstavelig talt hele Midtbyen – og er en trasé som ikke bare gjør det mulig å gå byen rundt i løpet av en time, men som samtidig viser fram mange av Trondheims beste sider – uansett årstid.

Hensikten med Hjertepromenaden er enkel nok – at man skal kunne gå hele veien rundt byen langs Nidelva og kanalen. Promenaden skal være tilgjengelig for alle; gående, syklende, barnevogner, rullestoler. For turister kan traséen bli en attraksjon i seg selv, og for byens befolkning et sted for rekreasjon og opplevelser. Ved å åpne byens tilgang til vannet og lage en naturlig opplyst promenade, skapes mange spennende muligheter med hensyn til å gjøre mer ut av severdigheter, gode møteplasser og næringsliv langs veien.

Hjerteplanen Hjertepromenaden gamle bybro

Langs Hjertepromenaden finnes et vell av muligheter. Kanskje kan det etableres kafeer med uteservering på elva, laks- og ørretfiske, båtutleie, lekeplasser, parker – kanskje til og med en liten bystrand eller et tidevannsbasseng. Med den planlagte og foreslåtte kai- og bryggepromenaden, samt broen i Ravnkloa, vil avstanden mellom by og vann hele veien være kort. Traséen som alt er etablert langs Nordre avlastningsvei mellom Skansen og Brattørkaia viser hvilket potensial som ligger i å åpne Trondheim mot vannet. Med Hjertepromenaden skal dette potensialet tas ut rundt hele Midtbyen – selve hjertet av Trondheim.