Hjerteplanen

Revitalisert handlekraft

Ti år er gått siden Hjerteplanen ble lansert av Odd Reitan, eier av E.C. Dahls Eiendom. Den gang, som nå, var det en samling idéer og innspill til hvordan Trondheim kan videreutvikle sine byrom. Bli en åpen, levende, smart og bærekraftig by. Intensjonen var å sette i gang diskusjon og dialog, være en tankevekker, heller enn å diktere absolutte planer for by- og eiendomsutvikling i Trondheim.

Ti år senere er visjonen for Hjerteplanen fortsatt at Trondheim skal bli Norges mest åpne og levende by. Forskjellen er at tiden har modnet noen av idéene til å bli konkretiserte prosjekter, og at vi i E.C. Dahls Eiendom i større grad er klare til å sette handling i førersetet. Prosjektering har startet – og selv om vi ikke ønsker å forhaste oss ut i noe som byen eller innbyggerne kommer til å angre på senere – ønsker vi nå å både utøve og bli møtt av gjennomføringskraft.

Æren for idéene kan ikke tilskrives oss alene. Noe er lansert tidligere, noe har hentet sin inspirasjon fra andre byer. Og bak planene står ikke bare vi, men flere av Trondheims ledende arkitektkontor som faglige støttespillere.

Vi i E.C. Dahls Eiendom har en klar og strategisk forankret interesse i Midtbyen – alt innenfor elva som vi kaller det. Selvsagt handler det om næringsutvikling, men det er mange andre investeringer vi kunne hatt større avkastning på enn å fokusere på eiendomsutvikling i sentrum av Trondheim. Vår interesse er langsiktig, og drives av et genuint ønske om å åpne nye rom som gjør byen vår til et bedre sted å bo, leve, skape og utfolde seg. Vi ønsker å skape en helhetlig og livskraftig Midtby som alle er tjent med. En by for framtida.

Svein Erik Nordbotten – Administrerende direktør i E. C. Dahls Eiendom AS og Colonialmajor Odd Reitan
Svein Erik Nordbotten – Administrerende direktør i E. C. Dahls Eiendom AS og Colonialmajor Odd Reitan